top of page

บลูเบอรีเค้กข้าวโอ๊ต (ไร้แป้ง)

Prep Time:

5 Minutes

Cook Time:

70-80 Minutes

Serves:

5-6 Servings

Level:

Intermediate

About the Recipe

This is placeholder text. To change this content, double-click on the element and click Change Content. Want to view and manage all your collections? Click on the Content Manager button in the Add panel on the left. Here, you can make changes to your content, add new fields, create dynamic pages and more.

Your collection is already set up for you with fields and content. Add your own content or import it from a CSV file. Add fields for any type of content you want to display, such as rich text, images, and videos. Be sure to click Sync after making changes in a collection, so visitors can see your newest content on your live site.

Ingredients

วัตถุดิบ
• Verre9 ข้าวโอ๊ตอบบดหยาบ 220 กรัม

• บลูเบอร์รี่สด 80 กรัม (เพิ่มได้)

• ไข่ไก่เบอร์ 3 (ขนาดกลาง) 3 ฟอง

• น้ำตาลอิริทริทอลหรือน้ำตาลทราย 90 กรัม

• น้ำมันมะพร้าว (หรือเนยจืด) 70 มิลลิลิตร

• โยเกิร์ตธรรมดา (หรือกรีกโยเกิร์ต) 130 กรัม

• เกลือทะเล 1/4 ช้อนชา

• ผงฟู (หรือเบกกิ้งโซดา) 2 ช้อนชา

Preparation

ขั้นตอนการทำ
1. ตอกไข่, ใส่น้ำตาล, โยเกิร์ต และน้ำมันมะพร้าวรวมกัน ตีผสมให้เขากัน

2. นำข้าวโอ๊ตไปปั่นละเอียดเป็นแป้งข้าวโอ๊ต
3. เทส่วนผสมในขั้นตอน 1, เกลือทะเล และผงฟูลงในแป้งข้าวโอ๊ต ตีส่วนผสมทั้งหมดให้เข้ากันจนได้เนื้อแป้งเค้ก

4. ใส่บลูเบอร์รี่สดลงไปในเนื้อแป้งเค้ก

5. จัดวางเนื้อแป้งเค้กลงในแม่พิมพ์ (แนะนำ 26.5 x 7.5 ซม.)

6. ทาเนยหรือน้ำมันรอบ ๆ เนื้อเค้กกันติดแม่พิมพ์ แล้วตกแต่งหน้าด้วยบลูเบอร์รี่สดให้สวยงาม

7. อบไฟบนล่าง 150-160 องศาฯ 50-60 นาที

8. อบเสร็จพักไว้ให้เย็นสักครู่ เพียงเท่านี้ก็เรียบร้อย

bottom of page